Vesti

Da li Vučić i ministri mogu na Kosovo bez dozvole Prištine?

Mogu, ali kroz šumu, na nekom od alternativnih puteva. Tako bi najkraće glasio odgovor na pitanje iz naslova koje se logično postavlja povodom otkazane posete Vučića Leposaviću. Naime, premijer i i predsednički kandidat Aleksandar Vučić odustao je od prisustvovanja na današnjem predizbornom skupu u Leposaviću jer, kako je rekao, ne želi da pristane na ucene Prištine.

Dalje

Izbori 2017: Vučić gospodari medijima

Dominacija Aleksandra Vučića u svim medijima, bilo štampanim bilo elektronskim, zloupotreba javnih funkcija u prediyborne svrhe i ćutanje nezavisnih institucija - ovako su ukratko izgledale prethodne dve nedelje kampanje. Da li to znači da je regularnost izbora dovedena u pitanje?

Dalje

Saša Janković: Vučić vodi državu kao fudbalski huligan, SNS sprema izbornu krađu

"Imamo dosta saznanja o pripremi izbornih manipulacija. Članovima biračkih odbora biće nuđeno od 500 pa više evra do popodne, a onda će se popodne svoditi bilansi pa će se videti da li treba da se ide na fizičko nasilje, na obesmišljavanje, odnosno na to da se obaraju izbori tamo gde proceni da nema dovoljno glasova" kaže u intervjuu Istinomeru Saša Janković, doskorašnji ombudsman.

Dalje

Prljavo, prljavije, izborna kampanja u Srbiji

U finišu predizborne kampanje sve negativnije. Dok predsednički kandidati jedni druge optužuju za laži i prazna obećanja, u epicentru negativne kampanje našla se supruga jednog od njih, Nataša Jeremić. Nju je Milenko Jovanov, funkcioner SNS-a, optužio da je šefica narko kartela u Srbiji. Za ovakve neutemeljene optužbe u Srbiji niko neće odgovarati jer su državne institucije, uobičajeno, neme.

Dalje

Kluni u turskoj seriji

U susret predstojećim predsedničkim izborima, Istinomer nastavlja seriju tekstova o bivšim srpskim predsednicima. Sledi priča o Borisu Tadiću.

Dalje

Prvih pet dana odmora iskoristiću za poslednje dane kampanje #Neispunjeno

"Prvih pet dana odmora, a nisam koristio nijedan dan odmora u prethodne četiri godine, nijedan dan i nijedan vikend, da ću prvih pet dana da iskoristim za poslednjih pet dana kampanje da bih mogao da vama koji ćete da se borite, pomognem da ne izgubimo tu bitku od onih koji bi zemlju da vrate u prošlost."

(www.sns.org.rs, 17. 2. 2017. godine)

Dalje