Foto: miroslavparovic.rs

Miroslav Parović

Predsednik je  Narodnog slobodarskog pokreta. Nekadašnji član pokreta Dveri i savetnik gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za energetiku. Trenutno je zaposlen u EPS-u.

 

 

Miroslav Parović je rođen 1984. godine u Zrenjaninu. Završio je elektrotehniku na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Predsdnik je Predsedništva Narodnog slobodarskog pokreta, koji je osnovan u decembru prošle godine. Ovaj pokret je naslednik partije Treća Srbija, čiji je Parović bio osnivač i predsednik.

Svoju političku karijeru Parović je započeo još kao student u pokretu Dveri. Na izborima 2012. godine bio je nosilac liste ovog pokreta u Novom Sadu. Međutim, nedugo nakon izbora dolazi do rascepa u pokretu, te Parović odlukom Predsedništva biva isključen zbog „pravljenja frakcija i nepoštovanja pravila i strukture Pokreta“. Treća Srbija učetvovala je na prethodnim parlamentarnim izborima, ali nije uspela da pređe cenzus.

U periodu 2012-2016. Parović je u Skupštini grada Novog Sada bio savetnik gradonačelnika Novog Sada za energetiku. Prema zvaničnoj bipgrafiji koja se nalazi na njegovom sajtu, Parović je trenutno zapsolen u EPS-u.

Miroslav Parović nije objavio svoj zvanični program za predsedničke izbore 2017. godine. Više o njegovim stavovima možete pogledati na zvaničnom sajtu Miroslava Parovića. 

http://www.miroslavparovic.rs/

 

Gostujući u emisiji "Otvoreni studio" novosadske televizije Kanal 9, Miroslav Parović je izneo program u pet tačaka:

  1. Srbija mora biti vojno neutralna država. To vam je, otprilike, uređenje dvorišta. Moramo da znamo da put kojim nas vodi većina političkih stranaka, a to je put ka Evropskoj uniji, je potpuno pogrešan. Ne zato što je on po definiciji loš, nego zato što na kraju tog puta više ne stoji ništa.
  1. Vladavina prava. Potpuna vladavina prava, jer mi ovde više nemamo vladavinu prava, zato što nemamo institucije. Nemamo ih od 2000. na ovamo. Od kada je prvi čovek uskočio sa heklerom u Skupštinu, a da se to nije osudilo, a nije, vi nemate institucije. Vladavina prava je ključna stvar da bismo mogli da budemo sigurni da smo zaštićeni kao pojedinci u jednom društvu.
  1. Borba protiv mafije.
  1. Zaustavljanje autogenocida. Svake godine se ovde 40.000 ljudi manje rodi nego što umre. Iseljava nam se na desetine hiljada ovih najmlađih, najobrazovanijih i najpotentijih ljudi.
  1. Uspostavljanje srpskog kulturnog prostora kao nad-državnog entiteta u celom regionu gde Srbi žive i gde su izgradili svoju civilizaciju, svoju kulturu i svoje društvo. Neko to zove Velika Srbija. Ja to zaista zovem „srpski kulturni prostor“, od Makedonije, Kosova i Metohije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, današnje Hrvatske, današnje Srbije. Tu smo mi kao narod živeli i ostavili svoje tragove. Imamo pravo i obavezu da štitimo taj civilizacijski prostor kao takav. To ne znači da ja hoću da rušim bilo koju od ovih okolnih država. Čak naprotiv, nemam ni volju ni potrebu. Ali hoću da poštujem činjenicu da su naši preci to izgrađivali.

(Izvor: "Otvoreni studio", TV Kanal 9, 7. mart 2017. godine)