Foto: Pritnskrin, YT kanal SNS-a

Dinar nisam potrošio na kampanju #Neistina

“Ja kampanju ne vodim, mi kampanju ne vodimo. Nismo ni dinar potrošili, ni tribinu nismo održali, nikuda nisam otišao da se predstavim.”

(Upitnik – RTS, 14. 2. 2016. godine)

Premijer je, gostujući u emisiji Upitnik, skrenuo pažnju na to da “određeni dosovski kandidati” već troše dosta novca, dok SNS nije ni dinar potrošio, jer kampanju ni ne vodi.

Međutim, umesto tribine ili predstavljanja, na fejsbuk stranici Aleksandra Vučića je dan nakon intervjua, postavljen predizborni spot. U njemu su angažovani glumci i statisti, čitava radnja spota odigrava se u avionu, za neke scene korišćen je kontrolni toranj na aerodromu… Istinomer će u narednim danima istražiti čiji su resursi korišćeni za snimanje spota, kao i da li su resursi državnih kompanija korišćeni za političku promociju i po kojim uslovima. Do tada, izjavu premijera da kampanju ne vodi i da dinar nije potrošio, ocenjujemo kao neistinu.

Da podsetimo, glavni odbor Srpske napredne stranke doneo je odluku da Aleksandar Vučić bude njihov kandidat u petak, 17. februara, čak dva dana nakon što je spot postavljen na društvene mreže. Premijer je takođe u više navrata naglašavao da ne želi da se bavi predsedničkim izborima i da mu ne pada na pamet da se kandiduje, što je Istinomer već ocenjivao.