Foto: FoNet, Nenad Đorđević

Prvih pet dana odmora iskoristiću za poslednje dane kampanje #Neispunjeno

“Prvih pet dana odmora, a nisam koristio nijedan dan odmora u prethodne četiri godine, nijedan dan i nijedan vikend, da ću prvih pet dana da iskoristim za poslednjih pet dana kampanje da bih mogao da vama koji ćete da se borite, pomognem da ne izgubimo tu bitku od onih koji bi zemlju da vrate u prošlost.”

(www.sns.org.rs, 17. 2. 2017. godine)

Dok je prošle godine najavio i prekršio obećanje da će u kampanji biti samo deset dana, ove godine Aleksandar Vučić imao je plan da se kampanjom gotovo i ne bavi, odnosno da se aktivira samo pet dana pred kraj kampanje, a za šta će, kako je sam rekao, po prvi put otići na odmor.

 
Čini se da je bilo lako premijeru da najavi da će ove sedmice njegova predizborna kampanja biti na “stend baj-u” zbog državnih poslova, s obzirom na činjenicu da je u prvih 10 dana kampanje svakog dana (izuzev 5. marta) držao stranačke mitinge širom Srbije.
“Vodim računa o državnim poslovima, o čemu govori i činjenica da ove nedelje neću imati stranačke skupove, zbog puta u Sarajevo i Berlin”, rekao je Vučić.

Tako je u prošlih desetak dana oko 80-ak autobusa koji su prevozili pristalice Srpske napredne stranke išlo od Vranja do Subotice, pa nazad do Leskovca preko Jagodine do Čačka.

Zanimljivo je da su kolege iz Ozon pressa, čačanskog portala, zabeležile pohod autobusa iz različitih delova Srbije na miting u Čačku.

Obećanje da će u kampanji biti samo pet dana i to pred kraj kampanje Istinomer ocenjuje kao neispunjeno.

Kao i na svim izborima do sada, i sada smo svedoci funkcionerske kampanje.

Tako je premijer pre mitinga u Čačku obišao fabriku čipsa i tom prilikom najavio ulaganja u tu fabriku.>10. marta je pre nego što je uveče imao miting u Leskovcu, kao premijer Vlade obišao Lebane i jednu tamošnju fabriku.Iako je prethodno rekao da sigurno neće govoriti na Kopaonik biznis forumu, tamo je održao govor i to pre mitinga u Jagodini. Istog dana obišao je i jagodinsku fabriku ”Jela”.U Subotici je osim mitinga, govor održao i u fabrici “Continental” gde je otvoren novi pogon te fabrike.